Current track

Title

Artist


DJIS UN PENSAMENTU 10e JUBILEUM online met POËZIEWEDSTRIJD

Written by on 29 December, 2020

WILLEMSTAD – De website Djis un Pensamentu [Slechts een Gedachte] (www.djisunpensamentu.com) met als slogan: een E-magazine om te inspireren, informeren, bewust maken en entertainen viert online zijn 10e jubileum. Deze website werd gelanceerd in 2010 op hetzelfde moment dat Cathleen Giterson debuteerde als dichteres en schrijfster van het boek: Djis un Pensamentu. Kolekshon di poesia i prosa poétiko. Tomo I [Slechts een Gedachte. Poëzie en poëtische prozacollectie. Deel I] waarvan de website zijn naam heeft gekregen. Zowel het boek als de website hebben het jaar daarop de UNESCO-prijs voor moedertaal Papiaments ontvangen.

​Gastgever van de website is de emoji Djispi die op zijn eigenaardige manier veel verschillende gedachten heeft voortgebracht gedurende deze 10 jaar die zijn verstreken voor alle ‘pensamentistas/denkerlingen’ zoals ze worden genoemd. Deze website is een website waar op een heel ontspannen manier geprobeerd word om verschillende literaire aspecten naar voren te brengen en om de waardering van met name tieners, maar ook volwassenen, voor literatuur in het algemeen te stimuleren.

​Gedurende deze 10 jaar hebben verschillende tieners Cathleen Giterson benaderd voor advies of hulp met betrekking tot poëzie, proza ​​en in het bijzonder de Papiamentse taal. Als Tanchi [Tante] Cathy heeft Cathleen verschillende kinderen gestimuleerd om te lezen en heeft op die manier ook bijgedragen aan de woordenschat verwerving door middel van haar rijmpjes, poëzie of kinderliedjes. Djis un Pensamentu is een website die verschillende informatie en tips biedt op het gebied van taal, Papiaments, literatuur, muziek maar ook bijvoorbeeld recepten, puzzels, handwerk, teksten, afbeeldingen en video’s die of inspirerend, informatief of grappig zijn om te entertainen.

Elk literair werk van Cathleen en Tanchi Cathy kan via de site worden gekocht en ook het meest recente boek dat een waargebeurd verhaal is, een autobiografie van Cathleens vader, Juan C. Martis (†), getiteld BIDA DI UN SIPIR. Relato di susesonan di e último añanan di prizòn na Plasa Wilhelmina i e promé añanan di prizòn na Koraal Specht. [LEVEN VAN EEN CIPIER. Een verslag van de gebeurtenissen van de laatste jaren van de gevangenis te Plasa Wilhelmina en de eerste jaren van de gevangenis te Koraal Specht]

Voor een goede start van deze 10-jarig jubileum, heeft Djispi zojuist editie 10 van Djis un Pensamentu gelanceerd. En om groots te vieren is de hele website nu in vier talen: Papiaments, Engels, Spaans en Nederlands. Djispi moedigt alle echte ‘denkerlingen’ van de site aan, maar ook de toekomstige, om deze nieuwe editie te bekijken. Djispi geeft ook 10% korting op alle artikelen op de site. 

​En alsof dat nog niet genoeg was, hebben Cathleen Giterson en Djispi zojuist hun eerste e-book uitgebracht getiteld: Reading is FUN. Writing is NOT. Tips & Tricks for Writing Impressive Literary Arts. Dit boek is in digitaal formaat en bevat 159 pagina’s. U kunt dit boek tijdelijk kopen voor slechts 2,99 USD [NAf. 5,50].

Om alle denkerlingen te bedanken die Djis un Pensamentu hebben aanvaard, organiseert Djispi de Djis un Pensamentu 10e Verjaardag Poëziewedstrijd

Schrijf een (kort) origineel gedicht (tussen de 5 en 20 verzen/regels). U kunt in het Papiaments, Engels, Spaans of Nederlands schrijven. Iedereen, waar ook ter wereld, kan meedoen. Leeftijd: 13 jaar en ouder (tot 100+). De 10 origineelste gedichten zullen winnen en zullen te zien zijn op onze website. De prijzen bestaan ​​uit Boek & CD Pakketten uit onze Online STORE en prachtig Certificaat van Voortreffelijkheid voor de winnende dichters. 

​Als u zich abonneert op de website, kunt u het Djispi-verslag 10 Tips from Djispi for Writing Impressive Poetry GRATIS downloaden. Dit kan als leidraad dienen voor uw deelname aan de poëziewedstrijd.

Stuur uw gedicht met uw persoonlijke gegevens naar de e-mail: [email protected]. De deadline voor het verzenden van uw originele gedicht is 15 februari 2021. Bezoek de website www.djisunpensamentu.com voor meer informatie over deze wedstrijd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de website, e-mai of bel 5999-668-8078. 😉


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *%d bloggers like this: